Omdat het kan!
Ingrediƫnten (in verhouding)
- 500 gram buikspek
- gember fijn gesneden (stuk 3 cm)
- bosui gesneden in stukken van 3 cm
- 2 tenen knoflook in plakjes
- 2 eetlepels bruine basterd suiker
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 1 eetlepel donkere sojasaus
- 85 ml rijstwijn
- Maizena (twee eetlepels op een eetlepel water)
Bereiding
- Kook de buikspek voor ongeveer 5 minuten. Haal eruit en snij in stukken van 4×4.
- Verwarm de DO en bak de bosui, knoflook en gember.
- Voeg de suiker toe totdat dit smelt
- Voeg de lichte sojasaus, donkere saus en rijswijn toe.
- Voeg dan de gesneden buikspek toe en vul aan met water totdat de buikspek onder staat.
- Sudder voor drie uur
- Zeef de buikspek uit de DO en voeg maizena(pap) toe aan het vocht
- Laat het vocht indikken tot een saus