Dong Po Rou (Stoofpot Buikspek)

Ingrediƫnten (in verhouding)

  • 500 gram buikspek
  • gember fijn gesneden (stuk 3 cm)
  • bosui gesneden in stukken van 3 cm
  • 2 tenen knoflook in plakjes
  • 2 eetlepels bruine basterd suiker
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 85 ml rijstwijn
  • Maizena (twee eetlepels op een eetlepel water)

Bereiding

  1. Kook de buikspek voor ongeveer 5 minuten. Haal eruit en snij in stukken van 4×4.
  2. Verwarm de DO en bak de bosui, knoflook en gember.
  3. Voeg de suiker toe totdat dit smelt
  4. Voeg de lichte sojasaus, donkere saus en rijswijn toe.
  5. Voeg dan de gesneden buikspek toe en vul aan met water totdat de buikspek onder staat.
  6. Sudder voor drie uur
  7. Zeef de buikspek uit de DO en voeg maizena(pap) toe aan het vocht
  8. Laat het vocht indikken tot een saus