MOINK Balls

Samensmelting van de geluiden van twee dieren die we graag op de BBQ zien.  De koe en het varken (MOO + OINK = MOINK).
 
Ingrediënten en benodigdheden voor de balletjes:
750 gram rundergehakt
40 gram geraspte Parmezaanse kaas (40 gram)
1 losgeklopt ei
60 gram gekruid paneermeel
2 eetlepels fijngehakte knoflook
1 theelepel zeezout
1 theelepel versgemalen zwarte peper
118 ml melk (1/2 cup)
1 theelepel gedroogde oregano
2 theelepels gedroogde peterselie
300 gram ontbijtspek (2 pakjes AH)
barbecue rub (zie hieronder)
barbecue saus (zie hieronder)
cocktailprikkers
Houd de rub zoutarm en extra zout toevoegen aan het gehakt is ook niet nodig door de zoute parmezaan en gekruide paneermeel. Het spek wat je er om heen wikkelt is ook al zout.
 
Bereiding Moinkballs:
Meng de ingrediënten van de balletjes goed door elkaar en draai er balletjes van die iets kleiner zijn dan een golfbal (~ 30 balletjes).
Bestrooi de balletjes met barbecue rub.
Wikkel een half plakje ontbijtspek om de balletjes en zet dit vast met een cocktailprikker. Zet de MOINK Balls in de koelkast.
Zet de BBQ aan op lage temp en voor indirect verwarmen (130 C)
Gebruik Hickory rookhout, maar appel-, of kersenhout is ook erg lekker!
De MOINK balls zouden na 1 uur / 5 kwartier klaar moeten zijn. Smeer ze dan nog in met de saus en laat ze nog op de barbecue liggen.
image

image

Ingrediënten en benodigdheden voor de barbecue saus:
Larry’s Raspberry Balsamic Chipotle Saus

1 cup frambozen jam, zonder zaadjes (1 cup ~ 240 ml)
1/4 cup balsamico azijn
3 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt
chipotles, zaadjes verwijderd en fijngehakt

Bereiding barbecue saus:

Verwarm alle ingrediënten in een pannetje, zorg dat de jam vloeibaar is.
 
Ingrediënten en benodigdheden voor de barbecue rub:
1/4 cup (60 gram)bruine basterd suiker
1/4 cup (35 gram)paprika poeder
1/4 cup zeezout zout deze keer weglaten
3 eetlepels versgemalen zwarte peper
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels uienpoeder
1 theelepel cayennepeper