Voor ongeveer 1 liter saus
Ingrediƫnten
- 4 Grote mango
- 100 gram peper (5 madame jeannet)
- 1 Eetlepel suiker
- 200ml water
- 3 theetlepels gerookt zout
- 2 Limoenen (sap)
- 60ml Appelazijn
- 3 theelepels paprika
- 5 teentjes knoflook
- 3 uien
- 2cm Gember
- Olijfolie
Bereiding
- Schil de mango en snijd in blokjes
- Schil de knoflook, ui en gember en snijd fijn
- Ontdoe de pepers van zaadjes en snijd fijn (handschoenen aan!)
- Fruit de ui, gember en knoflook met de paprika en zout aan
- Voeg de peper toe en bak kort mee
- Voeg de mango en limoensap toe
- Voeg 200ml water toe
- Pureer met een staafmixer
- Breng aan de kook en voeg appelazijn en suiker toe
- Laat 30 minuten sudderen
- Maak de potjes schoon (uitkoken)
Vul na 30 minuten de potjes met de saus.