koken met bier…

Marinade gemaakt van 1 fles Grimbergen dubbel, theelepel sambal, eetlepel SBR, 2 tenen knoflook, halve rode ui en schijfje  gember.
Dit een uurtje of 2 laten marineren. en hierna alles op stokjes geprikt:
 
Runderlappen, ui bakken dan de bloem, basterdsuiker, tomatenpuree, zout, peper en natuurlijk het bier erbij gedaan.
 
Vandaag lekker een stoofpotje gemaakt, volgens de grove lijnen a la Camiel.

Ingrediënten:

2,5 kg (Iers) rundvlees
2 pint Guinness draft
1 groene paprika
1 gele paprika
4 teentjes knoflook
10 aardappels middel
5 rode ui
6 wortel (bospeen)
3 pastinaakjes
3 blaadjes laurier
2 el peper
1 el zeezout
3 el bloem
3 takjes rozemarijn
700 ml runderbouillon
250 gr pruimen zonder pit
2 tl tomaten puree

Bereiding:

• vijzel peper en zout
• bak het vlees aan met peper & zout
• voeg ui en knoflook toe en fruit dit aan
• voeg bloem toe en schep het direct om
• voeg alle andere ingrediënten toe behalve aardappel en paprika
• voeg 1 pint Guinness draft toe
• bouillon totdat alles onder staat
• laat stoven en ieder uur een keer doorscheppen
• laatste uur de aardappels en paprika erbij

• Indien er te veel vocht verdampt is dit aanvullen met bouillon of bier. (gekozen voor meer bier..)

 

950 gram fijne rib lappen.
2 middel grote uien.
4 tenenknoflook.
2 flesjes Palm bier.
2 eetlepels tijm
2 grote eetlepels mosterd.
5 blaadje laurier.
snufje zout
snufje peper
1/2 bouillon blokje.
scheutje appel azijn.
4 plakken snijkoek.
doosje champions.
beetje bloem.
maïzena.

Snij de rib lappen in 3cm grote blokken en bestrooi ze met wat zout en peper.
haal daarna de blokken door de bloem en bak ze aan in de DO met een beetje olie of boter.
snij de ui en de knoflook in grove stukken.
haal na het aanbraden van het vlees dit uit de DO en fruit hierna de uien en knoflook.
nu kan het vlees er weer bij en bak alles nog even door.
doe de tijm, laurier, azijn, bier en mosterd erbij.
en leg de plakken snijkoek op het vocht en doe de deksel erop.
laat dit rustig sudderen voor een paar uur en roer het een keer door.
na een uur of 2 de gesneden champions er bij en weer verder laten sudderen.
een half uur voor het opdienen op smaak maken met een half bouillon blokje en wat zout en peper.
en als het nodig is een beetje binden met maïzena.