Dit is genoeg voor 4 gevulde bifteki’s
500gr lams gehakt (je kunt ook half om half gebruiken, of niet te mager rundgehakt)
2 eetlepels verse fijngesneden peterselie
1/2 eetlepel gedroogde munt
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepels paprikapoeder
2 tenen knoflook, geperst
1 uien, geraspt / fijn gesneden
1 ei
4 eetlepels paneermeel
1/2 theelepel peper
1 theelepels zout
1/2 theelepel oregano
150 gr feta
2 eetlepels verse fijngesneden peterselie
1/2 eetlepel gedroogde munt
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepels paprikapoeder
2 tenen knoflook, geperst
1 uien, geraspt / fijn gesneden
1 ei
4 eetlepels paneermeel
1/2 theelepel peper
1 theelepels zout
1/2 theelepel oregano
150 gr feta
Het gehakt met de eieren, peterselie, paneermeel en munt goed door elkaar mengen. Vervolgens de geperste knoflook, geraspte uien, peper, zout, paprikapoeder, oregano, en 2 eetlepels olijfolie aan het gehakt toevoegen en goed kneden tot een glad geheel.
Maak hier schijven van op een snijplank waar een stukje vershoudfolie of ander plastic op ligt. Doe in het midden een hoopje fijngeprakte feta met peterselie erop, en vouw met behulp van het plastic tot halve maanvorm, zorg dat de randen goed dicht zijn.
Leg minstens 1 uur in koelkast om op te stijven. Smeer de bifteki’s voor het grillen in met wat olie, krijg je een knapperig korstje, altijd lekker. Gril eerst direct, en laat ze dan indirect garen.